+31(0)85 0498150 info@mpdfluid.nl

MPD Fluid Technology BV shirtsponsor Kozakken Boys!
Dordts bedrijf is zaterdag Sponsor van de Dag en doneert live cooking

DORDRECHT – MPD Fluid Technology BV heeft als sponsor in korte tijd een sterke band met Kozakken Boys opgebouwd. Zaterdag is het Dordtse bedrijf rond de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis als dagsponsor gastheer in de businessclub.

De businessclub van Kozakken Boys verwelkomt het Dordtse bedrijf MPD Fluid uiteraard als fijne partner. MPD Fluid, distributeur van Valvoline, staat met haar logo op de mouw van de shirts van de spelers van het eerste elftal. Kozakken Boys is in overleg met het bedrijf over vervolgstappen om de vleugels richting Werkendam nog verder uit te slaan.

Marine Power Drechtsteden-eigenaar Dennis van Wijlen kent de maritieme sector van binnen en van buiten. Hij herkent uiteraard het belang van de Werkendamse haven. “Daar zijn mijn klanten gevestigd en dus doe ik graag iets voor Kozakken Boys.” In het begin van 2021, na bijna drie jaar testen, ging het in januari 2021 toch echt gebeuren. MPD Fluid Technology BV zag haar levenslicht aan de Kerkeplaat 8D in Dordrecht. Het is de nieuwe onderneming van Dennis van Wijlen, onder meer directeur en eigenaar van Marine Power Drechtsteden. MPD Fluid Technology BV wordt een uitbreiding en meteen ook een gewenste aanvulling voor de bedrijvenrange van Van Wijlen. “Kort gezegd behelst het een grote range koel- en smeermiddelen van het merk Valvoline. Wij, en dan heb ik het over Marine Power Drechtsteden en Valvoline, hebben drie jaar lang bij grote rederijen onderzoek gedaan naar deze koel- en smeermiddelen en zijn daarbij te veel afwijkingen tegengekomen. Wij zijn begonnen bij onze eigen partner Cummins en op verzoek van rederijen hebben wij de testen uitgebreid over de hele range motoren.”

Valvoline stapte maar wat graag in bij MPD. “Wij zagen dat er veel olieanalyses werden uitgevoerd binnen de maritieme sector. Wij vinden dat trendmatig veel eerder kan worden vastgesteld wanneer er van smeermiddel gewisseld dient te worden. Dennis werkt meer met verschillende rederijen. Hij krijgt daarom veel vraag naar Valvoline producten. Samen met Valvoline kan hij nu meer dan ooit zorgen voor een one-stop-shop voor de klant en alles beleveren wat op het schip nodig is”, laat Jos Noordover, commercial manager van Valvoline, weten. Bij Valvoline vindt men dat eigenaren van motoren op het hart zouden moeten worden gedrukt dat een vloeistofanalyse de gezondheid van de motoren bewaakt. En dan gaat het dus niet alleen om koelvloeistof, maar ook om vetten, smeermiddelen en diesel.

Dennis van Wijlen beweegt zich met Marine Power Drechtsteden al decennia lang tussen de motoren. “Dan denk je wat te weten van onder andere olie. Maar pas nu denken wij echt wat voor onze klanten toe te kunnen voegen. Feitelijk zijn wij nu met MPD Fluid Technology BV een technische olie- en smeermiddelen verkoper”, merkt Dennis op. Groot voordeel is dat het Dordtse bedrijf, dat in Urk een opslagruimte heeft om het Noorden te bedienen, 24/7 gebruik kan maken van de kennis van Valvoline, dat in Dordrecht een laboratorium heeft. Als extra buffer heeft Valvoline ook een voorraad in een indrukwekkend warehouse in Klundert (6 hallen, oppervlakte 12.000m²).