+31(0)85 0498150 info@mpdfluid.nl

Meer kennis, minder kosten

In de praktijk bleek er een hoop onduidelijk te zijn omtrent smeer- en koelmiddelen voor de scheepvaart. Want wat gebruik je wanneer, waar loop je tegenaan, wat is precies de kwaliteit, welk effect heeft die specifieke vloeistof op de prestatie van de motor, waar kun je bijschaven? Wat vind je terug in de monstering, in het koelwater en in de smeerolie? Het lijken simpele vragen, maar in de praktijk blijkt dat niet alle oliemonstering duidelijk is en dat bepaalde substanties niet gemeten worden, terwijl die wel noodzakelijk zijn. Alle vragen werden in kaart gebracht en vervolgens werd met tests en onderzoek geprobeerd antwoorden te krijgen. Zo zorgt MPD Fluid Technology voor meer knowhow over smeer- en koelmiddelen voor de maritieme sector. En dankzij deze inzichten kunnen problemen voorkomen worden, kunnen de kosten omlaag, zijn er minder afvalstromen en gaan apparaten langer mee.

Brandstofonderzoek

Nog uitgebreider advies nodig? Dan is brandstofonderzoek in het eigen laboratium van MPD Fluid Technology mogelijk; een bijkomstige service die graag geleverd wordt in verband met de snel veranderende brandstoffen.

Onboard monitoring

Als u het verkeerde smeermiddel of een niet geschikte koelvloeistof gebruikt, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de scheepsmotor. Met een hart voor fluids helpt MPD Fluid Technology ook uw scheepvaartbedrijf. De kracht van MPD Fluid Technology ligt in kennis, voortgekomen uit techniek. Want hier geldt echt: meten is weten. Daarom wordt in samenwerking met Marine Power Drechtsteden onboard monitoring ingezet. Dankzij een technische backup wordt alle data omtrent de scheepsmotor duidelijk in kaart gebracht. Hierop wordt een analyse gedaan en wordt met een technisch oog gekeken naar de beste oplossing voor u.

Groot netwerk

MPD Fluid Technology ontzorgt u geheel en bekijkt welke oplossing voor u het beste is en waarmee u tot de hoogste kwaliteit komt. Snelheid is daarbij gegarandeerd; MPD Fluid Technology houdt een grote voorraad en heeft diverse bunkerstations. Doordat er een groot netwerk is van depots, pompwagens en partners langs het water die continu geaudit worden, kan de kwaliteit gewaarborgd worden en is iedereen binnen een uur bereikbaar; dag en nacht. MPD Fluid Technology draagt ook zorg voor het bevoorraden van alle grote olietransporteurs van Europa in de scheepvaart. Een betrouwbare, servicegerichte partner, die graag met u meedenkt en letterlijk alles soepel wil laten lopen.